Sposób przygotowania:
Makowiec kokosowy
Masę makową przekładamy do miski, żółtka miksujemy z cukrem, mąką ziemniaczaną i mąką pszenna oraz z proszkiem do pieczenia, następnie łączymy z masa makową i bakaliami. Na końcu łączymy z ubitymi białkami.
Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową.
4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC.
Blachę keksową wykładamy papierem, a następnie biszkoptami i na nie wykładamy masę makową.
4 białka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę ziemniaczaną i na koncu delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Wykładamy na masę makową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok 60 minut w temp 180stC.