noculos

noculos

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

makrela cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

tak przygotowana makrela ma bardzo wyrazisty, ciekawy smak

makrela cytrynowa

Składniki:

makrela cytrynowa

 

  • 1 świeża, średniej wielkości makrela,
  • 1 cytryna,
  • masło,
  • przyprawa "kucharek",
  • sól

Sposób przygotowania:

makrela cytrynowa
Makrelę sprawiamy, myjemy, a następnie osuszamy. Solimy i skrapiamy połową soku z cytryny, posypujemy kucharkiem. Odstawiamy na chwilę. Rozpuszczamy łyżkę masła, wlewamy w środek naszej ryby. Zapiekamy z każdej strony. Przed samym podaniem skrapiamy resztą soku z cytryny i łyżką stopionego masła.

Tagi:

przyprawy