pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Makrela gotowana w białym winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zamiast makreli można użyć innej ryby morskiej

Makrela gotowana w białym winie

Składniki:

Makrela gotowana w białym winie

 

  • 1 makrela,
  • 20 g świeży imbir,
  • 250 ml bulion rybny,
  • 2 łyżki cukier,
  • 60 ml białe wino,
  • 2 łyżki sos sojowy Tao Tao

 

Sposób przygotowania:

Makrela gotowana w białym winie
Makrelę kroimy w 2 cm dzwonki. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Do rondelka wlewamy bulion rybny (może być wołowy lub drobiowy jeśli nie mamy rybnego). Dodajemy cukier, białe wino i zagotowujemy. Wkładamy makrele, na niej kładziemy plasterek imbiru i gotujemy na malutkim ogniu 5 min. Dodajemy sos sojowy i gotujemy kolejne 10 min.

Tagi:

sosy