ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Makrela wędzona do pieczywa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi dodatkami, najlepsza jest z ciemnym pieczywem.

Makrela wędzona do pieczywa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makrela wędzona do pieczywa

 

  • świeża makrela wędzona większa 1 sztuka,
  • ogórek kiszony 1 większy,
  • cebula biała 1 wieksza,
  • pieprz świeżo mielony - ile potrzeba,
  • olej rzepakowy - ile potrzeba,
  • szczypiorek 1 pęczek,
  • pieczywo ciemne - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Makrela wędzona do pieczywa
Świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski.

Ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby.

Dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego.

Wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę.

Schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem.
Makrela wędzona do pieczywa.
Makrela wedzona komponuje się smakowo z wieloma składnikami.
Makrela wędzona do pieczywa.
Najlepiej smakuje nam olej rzepakowy do makreli.