Sposób przygotowania:
Makrela wędzona do pieczywa
Świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski.
Ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby.
Dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego.
Wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę.
Schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem.
Ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby.
Dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego.
Wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę.
Schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem.