Sposób przygotowania:
Pieczone jabłko z kaszą jaglaną
Jabłka uprzednio dokładnie umyte i osuszone należy osobno oraz szczelnie owinąć w folię aluminiową.
Owoce piec do miękkości w rozgrzanym piekarniku i pozostawić do ostudzenia.
Następnie jabłka obrać ze skórki i usunąć z nich środek z pestkami.
Resztę zblendować z kaszą kaszą jaglaną na jednolitą konsystencję.
Taka "papka" nadaje się dla niemowląt.
Dla starszych:
Jabłka z kaszą przełożyć do pucharka/miseczki i podawać z plasterkami świeżego jabłuszka oraz z musem jabłkowym.
Owoce piec do miękkości w rozgrzanym piekarniku i pozostawić do ostudzenia.
Następnie jabłka obrać ze skórki i usunąć z nich środek z pestkami.
Resztę zblendować z kaszą kaszą jaglaną na jednolitą konsystencję.
Taka "papka" nadaje się dla niemowląt.
Dla starszych:
Jabłka z kaszą przełożyć do pucharka/miseczki i podawać z plasterkami świeżego jabłuszka oraz z musem jabłkowym.
gusia1000