kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pieczone placki dyniowe - cukiniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne placuszki które są pieczone i dzięki temu zawierają mniej tłuszczu. Możemy je podać zarówno na obiad jak i na kolację. Polecam.

Pieczone placki dyniowe - cukiniowe

Składniki:

Pieczone placki dyniowe - cukiniowe

 

Sposób przygotowania:

Pieczone placki dyniowe - cukiniowe
Starte warzywa przekładamy na cedzak i odsączamy z płynu, następnie przekładamy do miski, dodajemy olej, jajko, mąkę, sól, pieprz biały, czosnek, kurkumę i zioła prowansalskie, mieszamy. 

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i za pomocą łyżki wykładamy ciasto formując placki.

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.