zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makrela z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

pasta z makreli, jajek i .........

Makrela z jajkiem

Składniki:

Makrela z jajkiem

 

  • 1 wędzona makrela
  • 5 jajek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy ostrej
  • 3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • przyprawa ognisty smok do smaku

Sposób przygotowania:

Makrela z jajkiem
Z makreli usunąć skórę i wszystkie ości oraz kręgosłup i podzielić na kawałki.
Widelcem rozgnieść rybę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z łupin.
Następnie pokroić w kostkę na siatce do sałatki lub nożem.
Obraną cebulę pokroić w kostkę.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać musztardę, majonez i przyprawy i wymieszać.
Podawać z pieczywem.