eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Makrelowa pasta Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna pasta z makreli wędzonej z dodatkami,do smarowania pieczywa.

Makrelowa pasta Eli

Składniki:

Makrelowa pasta Eli

 

  • 1 makrela-około 40 dkg
  • 2 jajka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makrelowa pasta Eli
Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli,odcedzić i zalać zimną wodą.Zimne jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Cebulę drobno posiekać.Z makreli usunąć skórę i ości.Mięso makreli włożyć do miski i rozgnieść widelcem.Do makreli dodać cebulę,jajka,musztardę,masło,doprawić solą,pieprzem i wymieszać.Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień,gdy wszystkie składniki się przegryzą.Smacznego!