Lucyna86

Lucyna86

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Malinowa babeczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszysta babeczka - mięciutka i pysznie owocowa. Dla smakoszy małych i dużych. Idealna do kawki i herbatki. Pycha.

Malinowa babeczka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Malinowa babeczka

 

  • 300 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 2 jajka
  • 170 ml mleka
  • 120 ml oleju

Sposób przygotowania:

Malinowa babeczka
Suche składniki wymieszać razem, mokre też razem. Mokre składniki przelać do suchych i wymieszać rękoma. Blaszkę od muffinek wyłożyć papilotkami - tulipankami.

Do foremek włożyć łyżkę ciasta, ułożyć malinki, pokryć resztą ciasta, na wierzchu także poukładać malinki.

Piec 25-30 minut w 190 stopniach. Smacznego 
Malinowa babeczka
Babeczkę można zjeść przy każdej okazji.