iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Malinowe babeczki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Malutkie babeczki przy których zrobieniu nie ma wcale problemów.

Malinowe babeczki 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowe babeczki 4

 

Sposób przygotowania:

Malinowe babeczki 4
Margarynę utrzeć z cukrem w trakcie ucierania dodać jajko, mleko i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą. Przygotować 10 foremek do muffinek i napełnić je ciastem (około 1 łyżka ciasta na foremkę) na wierzchu ciasta ułożyć po 2-3 maliny. Piec około 20 min w temp. 170st. Budyń ugotować na mleku jeśli mamy budyń bez cukru to dodać 2 łyżki, budyń ma być po ugotowaniu gęsty i słodki, jak przestygnie posmarować nim po wierzchu zimnych babeczek, całość udekorować malinkami. Można podawać od razu.
Malinowe babeczki 4
Przygotować foremki i gładkie gęste ciasto
Malinowe babeczki 4
ciastem napełnić foremki 1 łyżka na foremkę
Malinowe babeczki 4
przestudzony budyń wyłozyć na zimne babeczki