Sposób przygotowania:
Malinowa delicjaETAP 1
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy. Do ubitych dodajemy stopniowo cukier. Gdy ten się rozpuści dodajemy pojedynczo żółtka. Do gotowej masy jajecznej wsypujemy sypkie składniki oraz wlewamy olej. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto biszkoptowe wykładamy na przygotowaną blaszkę. Biszkopt pieczemy około 20 minut w 180°C. Gotowy wyjmujemy i studzimy.
ETAP 2
MASA: Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Żelatynę rozpuszczamy w około 0,5 szklanki wody
ETAP 3
Schłodzoną śmietankę umieszczamy w misce i ubijamy. Do ubitej dodajemy cukier puder oraz stopniowo ser. Do jednolitej, odpowiednio słodkiej masy wlewamy żelatyn ę. Dokładnie ją miksujemy, po czym dodajemy czekoladę oraz maliny. Masę bardzo delikatnie mieszamy łyżką, by owoce się nie rozpadły.
ETAP 4
Gotową wykładamy na upieczony wcześniej biszkopt. Rozprowadzamy ją równolegle po całej jego powierzchni.
Na masę wykładamy delicje. Pomiędzy nie dodatkowo umieszczamy maliny. Ciasto wkładamy do lodówki, by śmietanka zastygła.
Między czasie przygotowujemy wykończenie.
ETAP 5
WYKOŃCZENIE: Galaretki i żelatynę umieszczamy w garnuszku. Mieszaninę zalewamy 4 szklankami przegotowanej wody. Całość dokładnie mieszamy, by galaretka się rozpuściła. Tak przygotowaną studzimy. Tężejącą wylewamy na zastygnięte ciasto, które ponownie umieszczamy w chłodzie. Gdy galaretka zastygnie można się częstować.