Sposób przygotowania:
Malinowa Panna cotta z bitą śmietanąPanna cotta
Śmietanę, mleko oraz cukier umieścić w garnuszku, podgrzać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody. Jeszcze ciepłą wlać do śmietany z mlekiem i cukrem i wymieszać. Pannę cottę przelać do 4 wysokich szklanek i umieścić w lodówce pod skosem (np. władając szklanki do formy keksówki i opierając o jej ścianki)
Mus malinowy
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Maliny zmiksować na puree, a następnie połączyć z galaretką. Mus wyłożyć na Pannę cottę. Desery ponownie schłodzić do stężenia.
ETAP 3:
Czekoladę zetrzeć na tarce lub drobno posiekać. Bitą śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Malinową pannę cottę udekorować bitą śmietaną i posypać startą czekoladą.
Magdalena88
misia5
akrobatka2
Magdalena88 napisał(a):