Sposób przygotowania:
malinowa panna cotta
Maliny umyć, osuszyc , odłożyc 1 szklankę.Pozostałe zmiksować z cukrem pudrem, przetrzec przez sito i odstawić do lodówki.Żelatynę moczyć ok 10 minut w kilku łyżkach zimnej wody,następnie rozpuścić ją w rondelku w podgrzanym mleku.Do drugiego garnka wlać śmietane,dodać 150 gram cukru pudru,laskę wanilii i mocno podgrzać,wyjąć wanilię,a śmietanę z cukrem wlać do garnuszka z żelatyną.Dodać wino i spirytus,dokładnie wymieszać i przelać do 4 foremek.Po ostygnięciu wstawic do lodówki na ok 3 godziny.Po tym czasie foremki wyjąć z lodówki,włożyc na moment do gorącej wody i krem wyłożyc na talerze.Udekorować malinami i pędzelkiem posmarować galaretką. Całośc polać musem malinowym.