Sposób przygotowania:
Malinowa rozkosz Gosi
Białka oddzielamy od żółtek ubijamy ze szczyptą soli dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając na sztywno. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka chwilę jeszcze ubijamy,wsypujemy przesianą mąki i proszek do pieczenia mieszamy delikatnie ale już ręcznie.
Masę wlewamy na blachę 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,25 ml wrzącej wody studzimy Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem też mało wody mieszamy i studzimy. Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Białą śmietaną smarujemy cienko biszkopt. Do śmietany dodajemy masę śmietanową malinową i ubijamy na niskich obrotach miksera. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i na biszkopcie robimy rozetki robiąc przerwy pomiędzy.
Na śmietanę w luki dajemy maliny i zalewamy tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej odstawić do lodówki do stężenia.
POLECAM !!!!
Masę wlewamy na blachę 25/40 cm wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20-25 minut.
Galaretkę rozpuszczamy w 1,25 ml wrzącej wody studzimy Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem też mało wody mieszamy i studzimy. Śmietanę ubijamy pod koniec ubijania wlewamy żelatynę.
Białą śmietaną smarujemy cienko biszkopt. Do śmietany dodajemy masę śmietanową malinową i ubijamy na niskich obrotach miksera. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i na biszkopcie robimy rozetki robiąc przerwy pomiędzy.
Na śmietanę w luki dajemy maliny i zalewamy tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej odstawić do lodówki do stężenia.
POLECAM !!!!
gusia1000
Jagodowa
Magdalena88
gosia56
Bardzo dziękuję za miły komentarz;)
gosia56
Dziękuję;)
Tak to naprawdę jest rozkosz zjeść kawałek tego ciasta.