Sposób przygotowania:
Ryż smażony z jajecznicą
1. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy drobno i smażymy na oleju na lekko brązowy kolor.
2. Na podsmażoną cebulkę wrzucamy ugotowany ryż, dodajemy curry i czarnuszkę i dalej smażymy przez chwilę.
3. Wbijamy jajka i intensywnie mieszając smażymy aż jajko równomiernie rozprowadzi się między ziarnami ryżu i dobrze ściągnie.
4. Podajemy jako dodatek do dań chińskich.
2. Na podsmażoną cebulkę wrzucamy ugotowany ryż, dodajemy curry i czarnuszkę i dalej smażymy przez chwilę.
3. Wbijamy jajka i intensywnie mieszając smażymy aż jajko równomiernie rozprowadzi się między ziarnami ryżu i dobrze ściągnie.
4. Podajemy jako dodatek do dań chińskich.
![Ryż smazony z jajecznicą Ryż smazony z jajecznicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-smazony-z-jajecznica-513287.jpg)
![Ryż smazony z jajecznicą Ryż smazony z jajecznicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-smazony-z-jajecznica-513288.jpg)
![Ryż smazony z jajecznicą Ryż smazony z jajecznicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-smazony-z-jajecznica-513289.jpg)
![Ryż smazony z jajecznicą Ryż smazony z jajecznicą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-smazony-z-jajecznica-513291.jpg)