haniakson

haniakson

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 268]

Ryż smażony z jajecznicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolej na kuchnię chińską. Ryz zasmażany z cebulka i jajkiem to prosty i bardzo smaczny dodatek do obiadu.

Ryż smażony z jajecznicą  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż smażony z jajecznicą

 

Sposób przygotowania:

Ryż smażony z jajecznicą
1. Cebulę obieramy, myjemy, kroimy drobno i smażymy na oleju na lekko brązowy kolor.

2. Na podsmażoną cebulkę wrzucamy ugotowany ryż, dodajemy curry i czarnuszkę i dalej smażymy przez chwilę.

3. Wbijamy jajka i intensywnie mieszając smażymy aż jajko równomiernie rozprowadzi się między ziarnami ryżu i dobrze ściągnie.

4. Podajemy jako dodatek do dań chińskich.
Ryż smazony z jajecznicą
Na podsmażoną cebulkę wrzucamy ugotowany ryż.
Ryż smazony z jajecznicą
Dodajemy curry i czarnuszkę, solimy i doprawiamy do smaku.
Ryż smazony z jajecznicą
Całość mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Ryż smazony z jajecznicą
Wbijamy jajko i intensywnie mieszając smażymy aż jajko się ściągnie.

Tagi:

danie ryż