Sposób przygotowania:
Malinowo- miętowe racuszkiETAP 1
![Malinowo- miętowe racuszki Malinowo- miętowe racuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/malinowo-mietowe-racuszki-514341.jpg)
Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę
ETAP 2
![Malinowo- miętowe racuszki Malinowo- miętowe racuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/malinowo-mietowe-racuszki-514342.jpg)
Do ubitych dodajemy mąki, proszek do pieczenia oraz wlewamy mleko. Całość miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
ETAP 3
![Malinowo- miętowe racuszki Malinowo- miętowe racuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/malinowo-mietowe-racuszki-514343.jpg)
Na koniec dodajemy do niego pokrojoną miętę. Ponownie miksujemy.
ETAP 4
![Malinowo- miętowe racuszki Malinowo- miętowe racuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/malinowo-mietowe-racuszki-514344.jpg)
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na rozgrzany wykładamy porcje ciasta, formując z niego racuszki.
W trakcie gdy pierwsza strona racuszków się rumieni, na wierzchu każdego placuszka układamy po około 4 maliny.
ETAP 5
![Malinowo- miętowe racuszki Malinowo- miętowe racuszki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/malinowo-mietowe-racuszki-514345.jpg)
Wyłożone maliny przykrywamy niewielką ilością ciasta, tak by po odwróceniu racuszków z owoców nie wyciekał sok do tłuszczu.
Usmażone z dwóch stron racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przed podaniem placuszki oprószamy cukrem pudrem.
gusia1000
SylaUla