Sposób przygotowania:
Racuchy z malinami i rabarbarem
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, połączyć z ciepłym mlekiem, wsypać 2-3 łyżki mąki, zamieszać, przykryć i pozostawić na 15 minut w ciepłym miejscu.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki, posypać cukrem z wanilią. Maliny opłukać i osuszyć.
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać jogurt, pozostałą mąkę, sól i żółtko, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Następnie wsypać maliny i rabarbar, delikatnie zamieszać.
Na rozgrzaną olej łyżką układać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać oprószone cukrem pudrem.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić na cienkie plasterki, posypać cukrem z wanilią. Maliny opłukać i osuszyć.
Gdy rozczyn podwoi swoją objętość dodać jogurt, pozostałą mąkę, sól i żółtko, wymieszać, odłożyć na 10 minut.
Następnie wsypać maliny i rabarbar, delikatnie zamieszać.
Na rozgrzaną olej łyżką układać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać oprószone cukrem pudrem.