goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Maliny w syropie z waniliową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Niezastąpione zimową porą, do herbaty, deserów.

Maliny w syropie z waniliową nutką

Składniki:

Maliny w syropie z waniliową nutką

 

  • maliny 2 kg
  • cukier 1/2 kg
  • cukier wanilinowy 2 opakowania

 

 

Sposób przygotowania:

Maliny w syropie z waniliową nutką
Maliny oczyszczamy. Płuczemy pod bieżącą wodą by za bardzo nie zaciągnęły wodą. Do niewielkich słoiczków wkładamy maliny. Cukier mieszamy z cukrem wanilinowym i zasypujemy maliny w słoiczkach. Na mały słoik dajemy po 2 łyżeczki cukru. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy około 15 minut tak by cukier się całkowicie rozpuścił.

Tagi:

maliny owoce