Mały biszkopt 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na niewielkie ciasto

Mały biszkopt 2

Składniki:

Mały biszkopt 2

 

  • Składniki:
  • 4 jaja
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Mały biszkopt 2
Białka należy ubić na sztywną pianę a następnie dodać do nich cukier i pozostałe żółtka. Można to zrobić mikserem( będzie szybciej). Mąkę ziemniaczaną wymieszać w osobnej misce z mąką tortową i proszkiem do pieczenia. Całość dodać do masy z białek, cukru i żółtek mieszając dużą łyżką. Całe ciasto wylać na formę i piec w piekarniku 40-45 min w temperaturze 180st C.

Tagi:

biszkopt