WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mamałyga czyli kasza kukurydziana ugotowana na mleku z dodatkiem startego jabłka i posiekanych orzechów włoskich.

Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi

ETAP 1:

Mleko wlać do rondelka z grubym dnem i zagotować. Na gotujące się mleko wsypać powoli kaszę mieszając żeby nie było grudek. Kaszę gotować na małym ogniu mieszając aż zmięknie.

Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do kaszy. Wsypać cukier i cynamon. Wymieszać i dusić razem aż kasza będzie miękka. Dodać posiekane orzechy i wymieszać.

Wyłożyć do miseczki.

Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi
Posiekane orzechy włoskie dodane do kaszy
Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi
Cynamon i cukier dodane do kaszy kukurydzianej z jabłkiem
Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi
Starte jabłko dodane do gotującej się kaszy
Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi
Kasza kukurydziana w trakcie gotowania na mleku
Mamalyga z jabłkiem i orzechami włoskimi
Kaszę wsypujemy powoli na gotujące się mleko