Sposób przygotowania:
Krokiety z indykiem i jarmużem
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż stanie się szklista.
Jarmuż oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe łodygi, a liście kroimy i dodajemy do cebuli. Dusimy kilka minut.
Mięso obieramy dokładnie z kości i mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu. Jarmuż z cebulką również rozdrabniamy w rozdrabniaczu i dodajemy do mięsa.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i paprykę ostrą. Dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy, formując krokiety. Panierujemy je w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Jarmuż oczyszczamy, usuwamy zdrewniałe łodygi, a liście kroimy i dodajemy do cebuli. Dusimy kilka minut.
Mięso obieramy dokładnie z kości i mielimy w maszynce lub rozdrabniaczu. Jarmuż z cebulką również rozdrabniamy w rozdrabniaczu i dodajemy do mięsa.
Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, przecier pomidorowy, sól, pieprz i paprykę ostrą. Dokładnie mieszamy.
Nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy, formując krokiety. Panierujemy je w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.