SUPERPRZEPIS

Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym

  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym Więcej zdjęć (5)

Miętus obłożony gałązkami świeżego rozmarynu, plasterkami cytryny oraz masłem, upieczony pod przykryciem w naczyniu żaroodpornym.

Składniki:

Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym

 

Sposób przygotowania:

Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. nacieramy ją z zewnątrz i w środku pieprzem cytrynowym i solą.

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy miętusa. Na wierzchu i w środku kładziemy gałązki świeżego rozmarynu.

Cytrynę myjemy i kroimy w plasterki. Układamy je na rybie razem z kawałkami masła. Wkładamy również po plasterku cytryny do ryby.

Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wkładamy miętusa. Na wierzchu i w środku kładziemy gałązki świeżego rozmarynu.
Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym
Cytrynę myjemy i kroimy w plasterki. Układamy je na rybie razem z kawałkami masła.
Miętus pieczony w naczyniu żaroodpornym
Przykrywamy naczynie i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.

Tagi:

dania miętus