Sposób przygotowania:
Makaron jarmużem i kurczakiem
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i podsmażmy kolejne kilka minut.
Dodajemy oczyszczony i pokrojony jarmuż, mieszamy i smażymy do momentu, aż liście zmiękną.
Kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
Do warzyw dodajemy śmietanę, jogurt naturalny i zioła prowansalskie. Dodajemy również podsmażonego kurczaka. Mieszamy, solimy i dusimy około 1-2 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i podsmażmy kolejne kilka minut.
Dodajemy oczyszczony i pokrojony jarmuż, mieszamy i smażymy do momentu, aż liście zmiękną.
Kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5 minut.
Do warzyw dodajemy śmietanę, jogurt naturalny i zioła prowansalskie. Dodajemy również podsmażonego kurczaka. Mieszamy, solimy i dusimy około 1-2 minuty.
Dodajemy makaron, mieszamy i doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.