Sposób przygotowania:
MandarynkowiecPrzygotowanie ciasta:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489751.jpg)
Mąki przesiać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać posiekaną margarynę i żółtka oraz cukier waniliowy.
Zagnieść gładkie ciasto. Następnie dzielimy ciasto na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3 . Mniejszą porcję ciasta wkładamy do woreczka foliowego i umieszczamy w zamrażarce.
Pozostałą większą częścią ciała wylepiamy przygotowaną prostokątną blaszką wyłożoną papierem do pieczenia.
Kolejna warstwa:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489752.jpg)
Na kruchym spodzie ciasta rozsmarowujemy marmoladę.
Kolejna warstwa:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489753.jpg)
Mandarynki odsączamy z zalewy. Następnie układamy na papierowym ręczniku by pozbawić je nadmiaru soku.
Kolejna warstwa:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489754.jpg)
Odsączone mandarynki układamy na cieście z marmoladą. Posypujemy płatkami migdałów.
Przygotowanie śmietany:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489755.jpg)
Białka ubijamy na sztywno i ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier.
Osobno ubijamy śmietanę z jogurtem i łączymy z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
Przygotowaną masę śmietanową delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Kolejna warstwa:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489756.jpg)
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy na kruche ciasto.
Etap końcowy:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489757.jpg)
Na masę śmietanową ścieramy na grubych oczkach tarki lekko zamrożone ciasto.
Pieczenie ciasta:
![Mandarynkowiec Mandarynkowiec](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/mandarynkowiec-489758.jpg)
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok.50 -55 min.
Po całkowitym wystudzeniu wyciągamy z blaszki.
Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.