Sposób przygotowania:
MandarynkowiecPrzygotowanie ciasta:
Mąki przesiać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Do mąki dodać posiekaną margarynę i żółtka oraz cukier waniliowy.
Zagnieść gładkie ciasto. Następnie dzielimy ciasto na 2 części w proporcji 1/3 i 2/3 . Mniejszą porcję ciasta wkładamy do woreczka foliowego i umieszczamy w zamrażarce.
Pozostałą większą częścią ciała wylepiamy przygotowaną prostokątną blaszką wyłożoną papierem do pieczenia.
Kolejna warstwa:
Na kruchym spodzie ciasta rozsmarowujemy marmoladę.
Kolejna warstwa:
Mandarynki odsączamy z zalewy. Następnie układamy na papierowym ręczniku by pozbawić je nadmiaru soku.
Kolejna warstwa:
Odsączone mandarynki układamy na cieście z marmoladą. Posypujemy płatkami migdałów.
Przygotowanie śmietany:
Białka ubijamy na sztywno i ciągle ubijając dodajemy stopniowo cukier.
Osobno ubijamy śmietanę z jogurtem i łączymy z proszkiem budyniowym, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
Przygotowaną masę śmietanową delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Kolejna warstwa:
Przygotowaną masę śmietanową wykładamy na kruche ciasto.
Etap końcowy:
Na masę śmietanową ścieramy na grubych oczkach tarki lekko zamrożone ciasto.
Pieczenie ciasta:
Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok.50 -55 min.
Po całkowitym wystudzeniu wyciągamy z blaszki.
Ciasto po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.