Sposób przygotowania:
Ciasto fale dunaju z jabłkami
Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec ubitą pianę i trochu mleka.
Większą połowę ciasta wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. A do reszty dodać kakao i resztę mleka. Wymieszać i wylać na tamto ciasto.
Na wierzch włożyć pokrojone plasterki jabłka.
Piec w piekarniku w 190 stopniach do suchego patyczka około 35 minut.
Po wystudzeniu można posmarować masą i wylać galaretkę lub tylko posypać cukrem pudrem albo polać polewą według uznania.
Większą połowę ciasta wyłożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. A do reszty dodać kakao i resztę mleka. Wymieszać i wylać na tamto ciasto.
Na wierzch włożyć pokrojone plasterki jabłka.
Piec w piekarniku w 190 stopniach do suchego patyczka około 35 minut.
Po wystudzeniu można posmarować masą i wylać galaretkę lub tylko posypać cukrem pudrem albo polać polewą według uznania.