Sposób przygotowania:
Sernik na biszkoptach pieczonyETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa: żółtka, cukier, sok z cytryny w robocie utrzeć do białości z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną i połączyć składniki na średnich obrotach.
ETAP 3:
Dodać na sztywno ubitą pianę, łyżką delikatnie wmieszać w sernik.
ETAP 4:
Forma z papierem do pieczenia 30X15 cm, na dnie ułożyć biszkopty, wyłożyć masę serową, z trzy razy puknąć formę o blat stołu aby odpowietrzyć masę.
ETAP 5:
Pozostałe biszkopty pokruszyć i rozsypać na serniku, lekko je przygnieść ręką do wierzchu.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, w formie sernik wystudzić dobrze.
ETAP 7:
W kąpieli wodnej roztopić kawałki czekolady, wymieszać ze śmietaną, polewa będzie lśniąca i nie kruszy się, polać polewą sernik i posypać wiórkami kokosowymi.