Sposób przygotowania:
Mandarynkowy torcik naleśnikowy
Twaróg umieścić w misce i rozdrobnić go ucierając z cukrem i danonkami. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki i pokroić na kawałeczki, część odłożyć do dekoracji a resztę wrzucić do sera i wymieszać.
Następnie do drugiej miski wbić jajka, wlać mleko i oranżadę i wsypać pół szklanki mąki. Za pomocą trzepaczki cyklon lub miksera wymieszać ciasto aby było bez grudek. Dosypać kolejne pół szklanki mąki i tak samo mieszać do jednolitej konsystencji. I tak do końca aż skończy się odmierzona ilość mąki. Mąkę dodawać stopniowo aby ciasto się ładnie połączyło i zostało bez grudek. Na koniec wlać olej, dodać sól i cukier i jeszcze raz wymieszać. Na patelnię do naleśników nalewać porcje ciasta i smażyć cienkie placki z obu stron na słomkowy kolor. Po usmażeniu naleśników przystąpić do przekładania. Jeden naleśnik zwinąć ciasno w cienki rulonik i pokroić na plasterki po czym odłożyć.
Jeden naleśnik położyć na paterze lub dużym talerzu i rozsmarować po nim porcję masy serowo mandarynkowej. Przykryć naleśnikiem i tak postępować do wyczerpania składników. Na górze powinien znaleźć się naleśnik. Śmietaną w sprayu zrobić na górze okrąg a środek posypać cukrem pudrem. Na środek cukrowy wyłożyć odłożone mandarynki i pokrojone ruloniki naleśnikowe. Na koniec zetrzeć na torcik czekoladę i posypać posypką do ciast. Taki torcik jest gotowy do spożycia ale można go również schłodzić.
Następnie do drugiej miski wbić jajka, wlać mleko i oranżadę i wsypać pół szklanki mąki. Za pomocą trzepaczki cyklon lub miksera wymieszać ciasto aby było bez grudek. Dosypać kolejne pół szklanki mąki i tak samo mieszać do jednolitej konsystencji. I tak do końca aż skończy się odmierzona ilość mąki. Mąkę dodawać stopniowo aby ciasto się ładnie połączyło i zostało bez grudek. Na koniec wlać olej, dodać sól i cukier i jeszcze raz wymieszać. Na patelnię do naleśników nalewać porcje ciasta i smażyć cienkie placki z obu stron na słomkowy kolor. Po usmażeniu naleśników przystąpić do przekładania. Jeden naleśnik zwinąć ciasno w cienki rulonik i pokroić na plasterki po czym odłożyć.
Jeden naleśnik położyć na paterze lub dużym talerzu i rozsmarować po nim porcję masy serowo mandarynkowej. Przykryć naleśnikiem i tak postępować do wyczerpania składników. Na górze powinien znaleźć się naleśnik. Śmietaną w sprayu zrobić na górze okrąg a środek posypać cukrem pudrem. Na środek cukrowy wyłożyć odłożone mandarynki i pokrojone ruloniki naleśnikowe. Na koniec zetrzeć na torcik czekoladę i posypać posypką do ciast. Taki torcik jest gotowy do spożycia ale można go również schłodzić.
zbysiowa
zewa
Przepraszam, hi, hi :)
julcia12437
zewa
Dziękuję :)
gusia1000