lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Marcepanek wg lipka02

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tort z masą marcepanową oraz konfiturą

Marcepanek wg lipka02

Składniki:

Marcepanek wg lipka02

 

Sposób przygotowania:

Marcepanek wg lipka02
Budyń ugotuj w 1/2 szklance wody.Białka ubij na sztywną pianę, wymieszaj z cukrem.Dodaj do białek żółtka,mąkę,proszek do pieczenia i posiekane orzechy.Ciasto wyłóż na tortownicę.Piecz 15-20 minut w temperaturze 180 st. Przekrój ciasto na pół.Jedną połówkę posmaruj konfiturą z wiśni.Na warstwie z konfitury ułóż ubitą na sztywno kremówkę z cukrem waniliowym.Krem przykryj drugą połową placka.na sam wierzch ułóż masę marcepanową.Ciasto schłódź przed podaniem w lodówce.