Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Marchew duszona do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Do marchewki zamiast czosnku świeżego można dodać czosnek granulowany.

Marchew duszona do obiadu.

Składniki:

Marchew duszona do obiadu.

 

Sposób przygotowania:

Marchew duszona do obiadu.
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do garnka. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do marchwi. Podlać oliwą i podsmażać na małym ogniu ciągle mieszając przez 10 minut. Wsypać mąkę i zagotować. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, cynamonem i solą, wymieszać i dusić pod przykryciem około 5 minut. Pod koniec dodać surowe masło i posiekane orzechy podsmażone na suchej patelni, wymieszać. Podawać na zimno lub gorące z ziemniakami i mięsem.,

Tagi:

marchewka