kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Marchew w glazurze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Marchew umyć, oczyścić, opłukać, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i masła, ugotować do miękkości pod przykryciem.

Marchew w glazurze

Składniki:

Marchew w glazurze

 

Sposób przygotowania:

Marchew w glazurze
Marchew umyć, oczyścić, opłukać, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem soli, cukru i masła, ugotować do miękkości pod przykryciem. Pod koniec gotowania wlać wrzące mleko. Miękka marchew wyjąć, wystudzić. Białka utrzeć z cukrem na gęstą masę, doprawić sokiem z cytryny. Marchew maczać w glazurze, układać na półmisku, pozostawić do zaschnięcia. Podawać do drobiu lub cielęciny.