agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

marchew z rodzynkami i migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Apetyczny dodatek do potraw w postaci marchewki.

marchew z rodzynkami i migdałami

Składniki:

marchew z rodzynkami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

marchew z rodzynkami i migdałami
Marchew dokładnie umyć, oczyścić,  delikiatnie opłukać a następnie pokroić w kosteczkę. Kolejno zalać nie wielką ilością wrzątku z dodatkiem soli, masła i cukru.Gotować do miękkości. Kolejno połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką. Na koniec zagotować dodać opłukane rodzynki, migdały i doprawić do smaku solą i cukrem. Przełożyć na półmisek i udekorować według uznania.

Tagi:

marchewka