agaa_r

agaa_r

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Marchewka do obiadu 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Marchewka gotowana na ciepło to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych w szczególności kotletów schabowych.

Marchewka do obiadu 2.

Składniki:

Marchewka do obiadu 2.

 

  • Marchewka 6 sztuk
  • Kostka rosołowa
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • przyprawa w płynie
  • mąka pszenna
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Marchewka do obiadu 2.
Marchewkę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do garnka z roztopionym już masłem. Dodajemy kostkę rosołową i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Gdy marchewka będzie już miękka dodajemy przyprawę w płynie do smaku oraz 2 łyżki cukru. Zaprawiamy mąką. Smacznego:)