Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Marchewka 'na krótko'

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ulubiona jarzynka mojego męża :-)

Marchewka 'na krótko'

Składniki:

Marchewka 'na krótko'

 

  • 0,5 kg marchwi
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mąki
  • ew. posiekany koperek do posypania

 

Sposób przygotowania:

Marchewka 'na krótko'
Marchewkę umyć, obrać, pokroić w m/w 1 cm kostkę. W rondelku rozpuścić masło, dodać marchewkę, cukier i sól, wlać ok. 100ml wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem aż będzie miękka. Mąkę rozrobić z 3-4 łyżkami zimnej wody i wlać do marchewki, zagotować. Podawać jako jarzynkę do mięs.

Tagi:

marchewka