mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Marchewka po mazursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Marchewkę w takiej postaci z powodzeniem można podawać jako dodatek do obiadu zamiast ziemniaków i surówki.

Marchewka po mazursku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka po mazursku

 

Sposób przygotowania:

Marchewka po mazursku
Marchew obieram, płuczę i kroję w kostkę, po czym gotuję na półtwardo w mleku z wodą i solą. Następnie ziemniaki obieram, myję i kroję w kostkę, dodaję do marchewki i gotuję do miękkości. Całość ubijam tłuczkiem do ziemniaków na miazgę, na koniec doprawiam wszystko do smaku. Podaję na ciepło polane roztopionym masłem.  Posypuję świeżo posiekaną natką pietruszki.
Marchewka po mazursku
zdrowa i sycąca potrawa wegetariańska z marchwi i ziemniaków
Marchewka po mazursku
Marchewki i ziemniaki obieram i myję dokładnie a potem kroję w kostkę
Marchewka po mazursku
Pokrojoną marchewkę zalewam mlekiem z wodą i solą i gotuję
Marchewka po mazursku
Dodaję do marchewki pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuję

Tagi:

marchewka