kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Marchewka w miodzie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marchewki obrać, umyć, każdą przekroić wzdłuż na ćwiartki.Wrzucić na posolony wrzątek i gotować przez około 10 minut. Odcedzić.

Marchewka w miodzie

Składniki:

Marchewka w miodzie

 

Sposób przygotowania:

Marchewka w miodzie
Marchewki obrać, umyć, każdą przekroić wzdłuż na ćwiartki.Wrzucić na posolony wrzątek i gotować przez około 10 minut. Odcedzić. Cebulki obrać. Połowę masła rozgrzać w rondelku, wrzucić cebulki, smażyć, aż się zeszklą. Następnie dodać resztę masła, marchewki i smażyć z cebulkami kilka minut.

Zalać bulionem, dodać miód i dusić na małym ogniu z lekko uchyloną pokrywką.Pod koniec duszenia przyprawić sola i pieprzem. Woda powinna prawie całkowicie odparować,

w rondelku zostanie odrobina mocno zagęszczonego sosu. tak przygotowaną marchewkę przełożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.

Tagi:

marchewka