Sposób przygotowania:
Marchewka w miodzie
Marchewki obrać, umyć, każdą przekroić wzdłuż na ćwiartki.Wrzucić na posolony wrzątek i gotować przez około 10 minut. Odcedzić. Cebulki obrać. Połowę masła rozgrzać w rondelku, wrzucić cebulki, smażyć, aż się zeszklą. Następnie dodać resztę masła, marchewki i smażyć z cebulkami kilka minut.
Zalać bulionem, dodać miód i dusić na małym ogniu z lekko uchyloną pokrywką.Pod koniec duszenia przyprawić sola i pieprzem. Woda powinna prawie całkowicie odparować,
w rondelku zostanie odrobina mocno zagęszczonego sosu. tak przygotowaną marchewkę przełożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.
Zalać bulionem, dodać miód i dusić na małym ogniu z lekko uchyloną pokrywką.Pod koniec duszenia przyprawić sola i pieprzem. Woda powinna prawie całkowicie odparować,
w rondelku zostanie odrobina mocno zagęszczonego sosu. tak przygotowaną marchewkę przełożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.
zuzi
https://gotujmy.pl/marchewka-z-miodem,przepisy,35430.html
kiwi
Nie prawda Marchewka w miodzie to moje strona http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/marchewka_w_miodzie/