Sposób przygotowania:
Marchewka z jabłkiem i mandarynką
Jabłko umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski a następnie skropić sokiem z cytryny. Marchew obrać, umyć i także zetrzeć do miski a potem posypać około 1 łyżką cukru. Mandarynki umyć, obrać i podzielić na cząstki. Każdą cząstkę pokroić na kawałeczki i wrzucić do jabłka i marchwi. Wlać olej dodać sól i wymieszać surówkę. Zostawić na jakieś 10 minut aby smaki się przegryzły. W miarę konieczności dosłodzić. Podawać np. do kotletów z piersi kurczaka i frytek.
edytaha
zewa
Ja dziś kupiłam bardzo słodziutkie mandarynki i dwie wylądowały w suróweczce. Pysznie było :)
2milutka
przyznaję że jeszcze nie próbowałam..Ewciu a powiedz mi czy różni się w smaku olej ryżowy od zwykłego?
zewa
Dla mnie jest delikatniejszy w smaku. Oczywiście można dać zwykły olej.
2milutka
Dzięki za wyjaśnienie:)
zewa
Nie ma za co.