Sposób przygotowania:
marchewkowe ciasto
Oddziel białka od żółtek
białka wlej do misy miksera a żółtka do kubka
wsyp do miski startą marchewkę dodaj cukier cynamon sodę skórkę pomarańczową orzechy olej i żółtka
mieszaj składniki aż sie połączą
wsyp przesianą mąkę i jeszcze raz wszystko wymieszaj
do białek wsyp szczyptę soli
ubij je mikserem na sztywną pianę
przełóż ja do miski z marchewkową masą
wymieszaj składniki i przełóż je na blaszkę
nagrzej piekarnik do temp 180 stopni
włóż do niego blaszkę na ok 45 min.
białka wlej do misy miksera a żółtka do kubka
wsyp do miski startą marchewkę dodaj cukier cynamon sodę skórkę pomarańczową orzechy olej i żółtka
mieszaj składniki aż sie połączą
wsyp przesianą mąkę i jeszcze raz wszystko wymieszaj
do białek wsyp szczyptę soli
ubij je mikserem na sztywną pianę
przełóż ja do miski z marchewkową masą
wymieszaj składniki i przełóż je na blaszkę
nagrzej piekarnik do temp 180 stopni
włóż do niego blaszkę na ok 45 min.