Sposób przygotowania:
Marchewkowiec.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce (duże oczka). Po starciu marchewki musi być 2 ubite szklanki. Z białek ubijamy sztywną pianę i stopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, dalej miksujemy.
Dodajemy resztę składników razem z marchewką i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy ciasto ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i wkładamy do lodówki.
Dodajemy resztę składników razem z marchewką i wszystko dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30-40 min w 180 stopniach.
Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy ciasto ostygnie polewamy rozpuszczoną czekoladą i wkładamy do lodówki.