Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Marchewkowy krem z nutą imbiru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kremowa zupa marchewkowa pachnąca imbirem

Marchewkowy krem z nutą imbiru

Składniki:

Marchewkowy krem z nutą imbiru

 

  • 5 marchewek
  • pietruszka
  • 3 ziemniaki
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 1,5l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • natka pietruszki
  • groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Marchewkowy krem z nutą imbiru
Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do bulionu, dorzucamy listek laurowy i gotujemy. Jak zupa się zagotuje dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i imbir, całość gotujemy aż warzywa będą miękkie, pod Studzimy, wyjmujemy listek i miksujemy blenderem na gładki krem. Zupę ponownie podgrzewamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką i groszkiem ptysiowym.

Tagi:

marchewka