paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Marchwiowe kule

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna zdrowa przekąska dla dzieci gdy te chcą coś słodkiego

Marchwiowe kule

Składniki:

Marchwiowe kule

 

Sposób przygotowania:

Marchwiowe kule
Obrana marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie gotujemy ja na syropie z cukru i niewielkiej ilości wody. Pamiętajmy, że należ bardzo często mieszać. Gdy masa marchwiowa będzie gotowa dodajemy do niej masło, kilka kropli wody oraz sok z połowy cytryny. Ponownie wstawiamy na ogień i smażymy do momentu aż stanie się ona gęsta. Tak powstałą masę odstawiamy do wystygnięcia. Orzechy dzielimy na mniejsze części. Gdy masa marchewkowa wystygnie dodajemy do niej orzechy wraz z rodzynkami, mieszamy. Z powstałej masy formujemy nie duże kulki, które następnie obtaczamy w wiórkach i podajemy.

Tagi:

marchewka