kołczu

kołczu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 77]

Margarita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Możemy ją podać przed posiłkiem jako aperitif ale również po.

Margarita

Składniki:

Margarita

 

 

  • 80 ml tequili
  • 40 ml likieru pomarańczowego
  • 100 ml soku z cytryny
  • Sól, cytryna

 

Sposób przygotowania:

Margarita

Przepis na dwie margerity.



Wszystkie składniki  (oprócz soli, która służy jedynie do crusty) wlewamy do shakera, dodajemy lód i mocno wstrząsamy. Odcedzamy lód i wlewamy do wcześniej zdobionego kieliszka.


Tradycyjnie kieliszek ozdabia się crustą z soli, zwilżając krawędź szklanki a następnie zanurzając w wysypanej na talerzyku soli.