Sposób przygotowania:
Chili con carne z suszonymi pomidorami
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej oliwie z oliwek. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane suszone pomidory oraz chilli. Dusimy wszystko do momentu zmięknięcia warzyw.
Następnie dodajemy mięso oraz przyprawę do mięs. Pomidory kroimy w kosteczkę, kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy, pieczarki kroimy w plasterki. Wszystko dodajemy do podsmażonego mięsa, mieszamy. Wlewamy wodę oraz koncentrat pomidorowy.
Przyprawiamy cząbrem, ostra czerwoną papryką oraz cukrem. Dusimy około 30-35 minut.
Możemy podać z pieczywem, makaronem lub ryżem.
Następnie dodajemy mięso oraz przyprawę do mięs. Pomidory kroimy w kosteczkę, kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy, pieczarki kroimy w plasterki. Wszystko dodajemy do podsmażonego mięsa, mieszamy. Wlewamy wodę oraz koncentrat pomidorowy.
Przyprawiamy cząbrem, ostra czerwoną papryką oraz cukrem. Dusimy około 30-35 minut.
Możemy podać z pieczywem, makaronem lub ryżem.
Jagodowa
SylaUla