Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Marmolada jabłko z miętą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smak zainspirowany popularnym napojem. Okazało się że w wersji przetworu jest również bardzo smaczny i zdrowy.

Marmolada jabłko z miętą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Marmolada jabłko z miętą

 

  • 2 kg jabłka
  • garść mięty
  • szkl wody
  • 5 łyżek cukru

Sposób przygotowania:

Marmolada jabłko z miętą
Jabłka myjemy, wydrążamy pestki, kroimy w średniej grubości plasterki. Następnie kładziemy na głębokiej patelni, zalewamy stopniowo wodą. Prużymy jabłka ok. 40 minut regularnie podlewając wodą. Pod sam koniec przestajemy jej dodawać, zasypujemy jabłka cukrem. Blenderujemy całość blenderem ręcznym. Dodajemy poszatkowaną miętę. Nakładamy do słoików i wekujemy.
Marmolada jabłko z miętą
Etap 1 - z jabłek wydrążamy środki i kroimy w plastry
Marmolada jabłko z miętą
Etap 2- prużymy jabłka i posypujemy cukrem
Marmolada jabłko z miętą
Etap 3 - dodajemy do jabłek świeżą miętę