gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Książka Kucharska: Świąteczne i noworoczne przyjemności

Marmoladowe bułki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne bułki z marmoladą, polecam

Marmoladowe bułki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marmoladowe bułki

 

Sposób przygotowania:

Marmoladowe bułki
Mleko zagotować. Rozpuścić w nim drożdże i cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę wymieszać z solą. Zrobić rowek i dać do niego jajko, żółtka i rozpuszczone wcześniej w mleku drożdże. Zrobić ciasto. Rozpuścić margarynę i wlać do ciasta. Odstawić ciasto na chwilę, potem urywać po kawałku, "rozplaszczyć" dać trochę marmolady i zwijać w bułkę. Dać na wysmarowaną brytfannę i piec ok. 45 minut w temp. 180 st.
Marmoladowe bułki
Etap 1: Wyrabianie ciasta ze składników, później robimy z tego bułki
Marmoladowe bułki
Etap 2: Robimy bułki, na każdą odrobine ciasta dajemy marmoladę i zwijamy.
Marmoladowe bułki
Etap 3: Bułki kładziemy na wysmarowanej brytfannie.
Marmoladowe bułki
Etap 4: Wszystkie bułki dajemy do piekarnika i pieczemy ok. 45 minut.