Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Marmurek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Polecam!

Marmurek

Składniki:

Marmurek

 

  • 1i1\3szkl.mąki,
  • 10dag.masła,
  • 18dag.cukru,
  • 4jajka,
  • sól;
  • 70dag.twarogu,
  • 1op.cukru waniliowego,
  • 1szkl.śmietany 18%,
  • 1tabliczka gorzkiej czekolady,
  • 1op.budyniu czekoladowego,
  • 1op.budyniu waniliowego,
  • 20dag.bakalii

Sposób przygotowania:

Marmurek
Mąkę zagnieść z masłem,3łyżkami cukru,1jajkiem i szczyptą soli,schłodzić.Następnie rozwałkować.wyłożyć na blachę i podpiec ok.10min.w 180"C. Twaróg zmiksować ze śmietaną,3żółtkami i resztą cukru.Z białek ubić pianę i dodać do ciasta razem z bakaliami,delikatnie wymieszać.Masę podzielić na pół.Do jednej dodać budyń waniliowy,a do drugiej czekoladowy oraz stopioną,ostudzoną czekoladę.Obie masy układać na przemian na podpieczonym spodzie i przemieszać je.Piec około 1godz.w 160"C.