Sposób przygotowania:
Marmurkowe jajka wg Buni :
Ugotować jajka na twardo. Ostudzić. Obtłuc skorupki tak by potworzyły się nich luki .
Zaparzyć zmieszaną z trawą cytrynową herbatę. Dodać sos sojowy, pieprz ziarnisty, kurkumę , sok z cytryny .
Jajka włożyć w gorący wywar , zostawić do ostygnięcia - wstawić do lodówki na 3 doby .
Wyjąć, obrać , ściąć delikatnie czubki, położyć kleksy majonezu, udekorować .Podawać jako aromatyczną przekąskę .
Zaparzyć zmieszaną z trawą cytrynową herbatę. Dodać sos sojowy, pieprz ziarnisty, kurkumę , sok z cytryny .
Jajka włożyć w gorący wywar , zostawić do ostygnięcia - wstawić do lodówki na 3 doby .
Wyjąć, obrać , ściąć delikatnie czubki, położyć kleksy majonezu, udekorować .Podawać jako aromatyczną przekąskę .
elza