pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Książka Kucharska: Cytrusowe sałatki

Marokańska sałatka pomarańczowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Idealna sałatka na podwieczorek lub kolację. Poprawia humor :))

Marokańska sałatka pomarańczowa

Składniki:

Marokańska sałatka pomarańczowa

 

 

Sposób przygotowania:

Marokańska sałatka pomarańczowa
Pomarańcze obieramy, kroimy w plasterki, usuwamy pestki i układamy na talerzu. Daktyle kroimy na małe kawałki. Pomarańcze posypujemy daktylami i płatkami migdałowymi. Cukier waniliowy mieszamy z sokiem z cytryny i skrapiamy nim owoce. Sałatkę można wstawić do lodówki i schłodzić. Przed podaniem sałatkę posypujemy świeżo startym cynamonem.