czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Marynata do cielęciny na dziko 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Chudą cielęcinę naszpikować słoniną, natrzeć jałowcem, następnie zagotować ocet...

Marynata do cielęciny na dziko 1

Składniki:

Marynata do cielęciny na dziko 1

 

  • szklanka octu winnego lub 6 % spirytusowego,
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina,
  • po 2-3 liście laurowe, ziarna pieprzu,
  • kilkanaście ziaren jałowca, sól.

 

Sposób przygotowania:

Marynata do cielęciny na dziko 1
Chudą cielęcinę naszpikować słoniną, natrzeć jałowcem, następnie zagotować ocet, dodać wino, przyprawy i zalać mięso gorącą zalewą. Po wystudzeniu zostawić w lodówce na 3-4 dni.