VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Marynata do karkówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta i bardzo szybka do przygotowania marynata do mięsa zarówno wieprzowego jak i drobiowego. u siebie wykorzystałam ją do karkówki na grilla. smakowała wybornie!

Marynata do karkówki

Składniki:

Marynata do karkówki

 

  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Marynata do karkówki
Do małej miseczki włożyć keczup, majonez, przyprawić pieprzem, słodką papryką, oregano. Cebulę pokroić w bardzo drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do marynaty. Taką marynata najlepiej wysmarować karkówkę, szczelnie zamknąć i zostawić na cała noc. Kawałki mięsa układać na grillu tak aby pozostało jak najwięcej marynaty.