Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Karkówka z czosnkiem

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i aromatyczna karkówka pieczona w marynacie razem z czosnkiem

Karkówka z czosnkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karkówka z czosnkiem

 

  • 4 grube płaty karkówki

 

  • 2-3 listki laurowe

 

  • 3 łyżki ciemnego octu balsamicznego

 

  • 3 łyżki sosu sojowego

 

 

  • 1 łyżka ketchupu

 

  • 1 łyżka Tomato Worcester Table sauce

 

 

 

 

  • szczypta oregano

 

 

  • szczypta cząbru

 

  • szczypta tymianku i majeranku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Karkówka z czosnkiem
Mięso wypłukać,obsuszyć.Włożyć do miski i dodać wszystkie przyprawy suche i płynne.Posolić i popieprzyć.Dodać również czosnek bez łupinek.Wszystko dokładnie wymieszać,miskę przykryć folią spożywczą i wstawic na kilka godzin do lodówki(lub na całą noc).Na blaszce ułożyć kawałki karkówki razem z marynatą,polać powstałym sosem,dorzucić czosnek w łupinkach.Górę blaszki przykryć folią i wstawić do piekarnika.Piec przez ok.1 godzinę w 180 stopnich C,Po tym czasie folię zdjąc,zwiększyć tem. do200- 230 stopni C i piec jeszcze chwilę by ładnie się zrumieniła.Smacznego:)
Karkówka z czosnkiem
Mięso włożyć do miski i natrzeć ziołami,dodać płynne skladniki i obrany z łupinek czosnek