Sposób przygotowania:
Karkówka z czosnkiem
Mięso wypłukać,obsuszyć.Włożyć do miski i dodać wszystkie przyprawy suche i płynne.Posolić i popieprzyć.Dodać również czosnek bez łupinek.Wszystko dokładnie wymieszać,miskę przykryć folią spożywczą i wstawic na kilka godzin do lodówki(lub na całą noc).Na blaszce ułożyć kawałki karkówki razem z marynatą,polać powstałym sosem,dorzucić czosnek w łupinkach.Górę blaszki przykryć folią i wstawić do piekarnika.Piec przez ok.1 godzinę w 180 stopnich C,Po tym czasie folię zdjąc,zwiększyć tem. do200- 230 stopni C i piec jeszcze chwilę by ładnie się zrumieniła.Smacznego:)
anemon
Netka
evita0007
marsjanka82
Netka
Bardzo mi miło:)
fiolek
Netka
Jak dwa dni leżała to dopiero musiał byc smak:)Dziękuję i cieszę się,że jesteś zadowolona(y).Pozdrawiam:)